Skip to main content

Udviklingen af Mullerup Strand modtages positivt af borgmester, arkitekt og direktør for turismeerhvervet

Nedenstående uddrag af pressemeddelelse, som kan læses i sin fulde længde her.

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) 

”Det glæder mig, at de planer, som blev lagt for udvikling af Mullerup Havn for 14 år siden, nu tager form:

”Jeg bor selv 700 meter fra havnen og var i sin tid med, da Gørlev Kommune lavede lokalplan for området i 2006. Kommunen har også investeret byfornyelsesmidler i at få fjernet gamle, udtjente produktionsbygninger,” siger han og tilføjer:

”Fra kommunens side kan vi kun skabe rammer og retning. For at udviklingen sker, skal nogen tage udfordringen op, og jeg er bare så glad for, at det sker nu. Det kommer til at berige detailhandlen i Gørlev, at vi får nye feriegæster. Desuden er jeg nok ikke den eneste herudefra, som synes, det er rigtigt rart, at Mullerup Havn nu for alvor opgraderes.”

Arkitekt Christian Bay-Jørgensen (indehaver af Bay Arch)

”Designet af de nye feriehuse på Mullerup Havn skaber en balance, hvor de eksisterende elementer respekteres og en ny historie fortælles. Den bagerste bebyggelse fremstår som etage-skipperhuse, mens husene nær kysten er planlagt yderligere, så de får en skarpere form via tilbagetrækninger i saddeltagsformen. Dette giver bebyggelsen en moderne profil samtidig med, at tilbagetrækninger giver plads til små hyggelige nicher og terrasser, som giver et særligt miljø og binder de forskellige typer af bygninger sammen,” forklarer han.

Christian Bay-Jørgensen påpeger også, at der er gjort meget ud af at placere den nye bebyggelse helt optimalt i forhold til solens vandring, sådan at terrasserne praktisk taget har sol fra solopgang til solnedgang.