Skip to main content

DGNB-certificering

Kasernebyen i Ringsted med 210 lejeboliger er et af vores DGNB-certificerede projekter.

 

Du kan læse mere om, hvad en DGNB-certificering indebærer her:

 

Klima, bæredygtighed og miljø

Maycon prioriterer, at vores samarbejdspartnere lever op til markedets bæredygtige standarder.
Derfor lægger vi bl.a. vægt på, at vores projekter er bæredygtige og opføres, så resultatet bliver sunde boliger og bygninger, der samtidigt tager optimalt hensyn til miljø og klima.

Som ejendomsudvikler er Maycon bevidst om, at vi er forpligtede til at alle vores projekter skal udmønte sig i moderne og bæredygtige boliger og hoteller, der opfylder behovene hos vores kunder og samfundet som helhed. Derfor er vi også glade for at have etableret et stærkt netværk af samarbejdspartnere, der er lige så målrettede, som vi er, i forhold til at understøtte en bæredygtig udvikling.

For at leve op til ovenstående, prioriterer vi:

  • At undgå skadelige stoffer
  • At genbruge/genanvende miljøvenlige materialer
  • At begrænse eller helt undgå brug af byggematerialer med stor udledning af CO2 under fremstilling.
  • At skabe et godt inde-og arbejdsmiljø i bygningerne, så både de, der opfører bygningerne og de, der efterfølgende bor og lever i dem trives og dermed undgår at få gener og blive syge.

Herudover er det også vigtigt, at byggeriet opfylder de behov og ønsker man har for bygningen, som dermed får en lang levetid og man minimerer behov for ombygning.

Projekter med indbygget bæredygtighed

I tråd med Maycons grønne linje er parkeringshuset i Tobaksbyen udstyret med 32 strategisk placerede ladestationer til elbiler. Også på anden måde lever P-huset op til vores krav om bæredygtighed. Konceptet er ikke kun økonomisk konkurrencedygtigt i forhold til opførelse og udgifter til drift og vedligeholdelse – men også i forhold til bl.a. muligheden for at genanvende materialerne eller endda flytte huset til en helt anden adresse.

Bæredygtigheden har også holdt sit indtog i Tobaksbyen på anden vis, idet man har udstyret en del af Tobaksbyen med NOxOFF™ belægningssten, som nedbryder giftigt kvælstof og omdanner det til ren luft.

De 62 nye feriehuse ved Mullerup Havn opføres alle i FSC-mærket træ, som giver sikkerhed for, at der kun anvendes træ, som lever op til de restriktive krav til bæredygtighed, som træ med FSC-mærket lever op til. Ved at anvende FSC-mærket træ sikres naturen og de sociale forhold i de skove, hvorfra træet kommer.

Se mere på https://fsc.org