Skip to main content

På Tobaksvejen i Søborg er der gang i udviklingen af en helt ny bydel, Tobaksbyen. På sigt skal der bygges både boliger og erhverv, og der er blandt andet planer om at opføre et hotel.

Gennem de seneste 10 måneder har NCC arbejdet på at opføre et nyt parkeringshus for Tobaksbyen Parkering ApS ved Anders Mayland. Parkeringshuset skal blandt andet rumme parkering for NCC’s egne medarbejdere, der hører til i det nærliggende Gladsaxe Company House.

Det nye parkeringshus i Tobaksbyen er fordelt på 6 etager og 12 niveauer og har plads til 780 biler indenfor og 54 pladser udenfor. Parkeringshuset i Søborg er et af Danmarks største parkeringshuse, skriver NCC i en pressemeddelelse.

Parkeringshuset er opført efter et nyt koncept, som NCC har udviklet. Konceptet går ud på, at huset er opført som et stålskelet med betondæk. Den gennemsigtige facade er udført i strækmetal i aluminiumsplader, der vender forskelligt og på den måde skaber en form for relief.

– Det er et koncept, som er grundigt gennemtænkt, og vi er meget stolte af resultatet, siger Jesper Gaarde, produktionsdirektør i NCC.

– Vi har udviklet et koncept til parkeringshuse, som ikke bare er økonomisk konkurrencedygtigt – både i forhold til opførelse og udgifter til drift og vedligeholdelse – men også bæredygtigt i kraft af blandt andet muligheden for at genanvende materialerne eller sågar flytte huset til en anden placering, uddyber han.

Konceptet består af en basismodel, som er skabt med vægt på genanvendelighed, flytbarhed og fleksibilitet. Det er resultatet af 10 års rejse sammen med gode samarbejdspartnere, arkitekterne Holscher Nordberg og rådgiveren Krabbenhøft & Ingolfsson. Første parkeringshus efter konceptet var det store parkeringshus ved Herlev Sygehus, det andet er Tobaksbyens parkeringshus, og der er flere projekter i pipeline.

Brandrådgivning er leveret af Rambøll og NCC’s egne rådgivere i NCC Engineering står for installationsrådgivningen.