Skip to main content

Faxe Kommune har modtage det sidste materiale vedrørende det principielle, så sagen kan overgå til projektering af de i alt 128 boliger. Det samlede boligområde opdeles i 2 områder, som hver især får deres eget individuelle præg og er perfekte til henholdsvis seniorbofællesskab og familieboliger. Der inviteres til informationsmøde 30. august kl. 18.30 på Sofiendalsskolen, Sofiendalsvej 41A, 4690 Haslev.

Fælles for det nye boligområde
Med den bedste og skønneste beliggenhed – tæt på alt det, du har brug for i dagligdagen – finder du Grøndals Have. fortæller Anders Mayland adm. direktør hos Maycon, som står for projektudviklingen af byggeriet. Det nye, moderne boligområde, kommer til at indeholde 128 boliger, hvis forskellige størrelser tager højde for, at pladsbehovet ændrer sig i løbet af livets forskellige faser. Bebyggelsen har også fokus på, at generationsblanding bliver en mere og mere populær boform. Og det har vi taget konsekvensen af her i Grøndals Have. Netop det, at de 62 seniorvenlige boliger ligger i sit eget boligområde og dog tæt på boligområdet med de 66 boliger, som er tiltænkt yngre familier, tilfører værdi i hverdagen, siger Anders Mayland og fortsætter: De 62 boliger til seniorbofællesskab er i boligblokke med kun 2 etager, så der kan vælges mellem lejlighed i stue eller på 1. etage. De 66 familieboliger etableres i boligblokke med 3 etager. Der etableres elevatorer. Alle boliger får enten terrasse eller altan. Der er depotrum til alle boliger.

Seniorbofællesskab i moderne lejeboliger med overdækket atriumgård
I udformningen af områdets sydlige bebyggelse har man særligt fokus på at opfylde seniorernes ønske om at leve og bo et sted, hvor samvær, nærhed og fællesskab er en naturlig del af hverdagen. Lejlighederne i seniorbofællesskabet opføres i 2 typer på hhv. 2-værelses og 3-værelses boliger i stueplan og på 1. sal. Der etableres elevator til lejlighederne på 1. sal. Alle boligerne får enten terrasse eller altan. Hjertet i denne bebyggelse er den overdækkede atriumgård. Den har stor betydning for livet og aktiviteterne i Grøndals Haves seniorbofællesskab. Her suppleres de grønne planter med en række fællesfaciliteter, som danner rammen om både socialt samvær og personlig fordybelse. Hele miljøet indbyder til at blive brugt og tilføre livskvaliteten et boost. Derudover fungerer atriumgården nærmest som en udvidelse af boligens opholdsrum. Der indrettes desuden orangeri, der også fungerer som fælleshus, hvor der indrettes køkken. Da fælleshuset er opvarmet, kan det bruges hele året til samvær med beboerne eller til lidt større sammenkomster. Der opføres værksted, hvor handymænd og kvinder kan udfolde deres kreative evner i hinandens selskab.

Lejeboliger til familier med og uden børn
Mod nord danner 7 længehuse – med op til 3 etager – klynge om et fælles opholdstorv. Torvet rummer adgang til boligerne, afsætningsplads, cykelparkering, legeplads og udendørs ophold for beboerne. Også her etableres orangeri som fælleshus. Adgang til boligen er for boliger i stueetagen direkte fra torvet. Og for boliger på 1. og 2.sal fra svalegange, der løber hele vejen rundt langs bebyggelsens indre. Svalegangene vil fungere som en udvidelse af uderummet og vil flere steder blive udvidet og dermed give plads til udemøblering og fælles ophold. Der bliver etableret fælles elevatorer. Her er 2, 3 og 4-værelses boliger og dermed plads til mange forskellige familietyper som seniorer, singler, par og til børnefamilier. Der er åbninger mellem længerne til de omkringliggende grønne områder. Der er stier og stræder, som forbinder torvet med Grøndalsvej, og seniorbofælleskabet i syd og de grønne friarealer i øst, hvor man kan dyrke forskellige udendørs aktiviteter i fællesskab – eller blot nyde den friske luft og/eller en gåtur i trygge omgivelser på de anlagte stier.

Faktaboks:

 • I alt 128 boliger
 • Det samlede boligområde opdeles i 2 områder, der hver især får deres specielle individuelle præg.
 • Seniorbofællesskab i 62 boliger
 • Familieboliger i 66 boliger
 • Man kan vælge mellem 2 – 4 værelser
 • Altan eller terrasse til alle boliger
 • Elevator/Parkering/ Ladestandere
 • Topisoleret (lavt energiforbrug).
 • Alt i hårde hvidevarer
 • Vedligeholdelsesfrie gulve (gulvvarme)
 • Husdyr (op til 10 kg) velkomne (1 dyr pr. bolig)
 • Tæt på indkøb og motorvej