Skip to main content

Direktør/Projektudvikler hos Maycon, Næstved, Bjarne Mayland, fylder 75 år
Fredag den 12. november fylder direktør/projektudvikler Bjarne Mayland 75 år. Bjarne har gennem mere end 55 år været med til at sætte sit præg på såvel bil- som ejendomsmarkedet.

Alle som kender fødselaren ved, at man skal stå tidligt op, hvis man vil gøre sig forhåbning om at følge med i hans tempo. Bjarne er altid i gang med nye projekter. Og inden han har færdiggjort det ene, er han allerede videre til det næste. Og sådan har det været lige siden han som 17-årig tyvstartede som selvstændig mekaniker i sin fritid og hurtigt måtte have hjælp fra syv medarbejdere. Når man dykker ned i noget af alt det, han har oplevet gennem årene, bliver man straks klar over, at han er en person, der altid har været parat til at gribe nye muligheder og tage de udfordringer, han har mødt og møder med tro på, at der altid er en positiv vej frem. Bjarne har været en af Danmarks største bilforhandlere og har haft fem personbilforretninger og to lastbilcentre i henholdsvis Karlshøj og i Herlufmagle. Derudover var han forhandler af lystbåde. Været godsejer i Polen. Beskæftiget sig med import af træ fra Nicaragua, hvor han også var medejer af træ- og bananplantager. Bygget boliger i ”Det nye Tyskland” gennem datterselskabet Dania Haus. Været involveret i et projekt med Victor Borge i St. Croix. Også projekter i Ægypten har været på tegnebrættet. Hotel Vinhuset og Hotel Frederiksminde har ligeledes været i hans produktportefølje. Sidstnævnte byttede han dog væk for en piberensefabrik i Herlufmagle, hvor han også indrettede et malerværksted og en lastbilafdeling. Gennem de nu mere end 55 erhvervsaktive år, er fødselaren mest kendt for at stå bag mange forskelligartede opgaver inden for byggeri af erhvervs- og industriejendomme, Institutioner, butikscentre, boliger, hotel og feriecentre rundt omkring i Danmark.

I 2011 spændte finanskrisen ben for den driftige iværksætter, og Bjarne og hans hustru Connie gik personligt konkurs. Det er derfor med stor ydmyghed og glæde, at han nu som ansat hos sin søn Anders, stadig har mulighed for at bruge sit ukuelige gå-på-mod og mangeårige erfaring med projektudvikling i byggebranchen. At Anders på den måde er gået i sin fars fodspor, har vist sig at være en rigtig god idé, idet duoens fælles indsats har gjort at Maycon A/S, som er en del af Mayland-koncernen, er inde i en utrolig positiv udvikling. Maycons projekter dukker op som arkitektoniske perler i Næstved, Mullerup, Vordingborg, Nykøbing F., Ringsted, Gladsaxe, Odense og Fredericia. Og mon ikke, at vi allerede i morgen kan nævne endnu flere steder? For fødselaren har ingen planer om at stoppe. Tværtimod, bliver han ved lige så længe hans søn synes, det er en fordel at kunne trække på sin fars mange kompetencer.

Sin sparsomme fritid tilbringer Bjarne i selskab med sin hustru Connie samt børn og børnebørn. Derudover er golf noget, han ønsker at bruge mere tid på, når/hvis han finder den en dag.