Tobaksbyen

Udviklingsprojekt

Tobaksbyen – en grøn bydel i Gladsaxe

Tobaksbyen Holding overtog British American Tobaccos bygninger i 2014 og overdrog den overordnede projektudvikling til Maycon. Tobaksbyen er i dag opdelt i bolig- og erhvervsområde.

Gennem mere end 59 år har Tobaksfabrikken været arbejdsplads for tusindvis af mennesker. I dag fortsætter de bevaringsværdige, historiske bygninger med at være en del af rammerne for 32 ejerboliger, 175 studieboliger, SATS, PostNords logistikafdeling og CTR (varmecentral).  Disse 3 virksomheder er beliggende i det, vi betegner som bygning E, der er solgt til Highbrook Investors. Herudover har Domus Nova stået for opførelsen af 260 nye boliger.

Tobaksbyens 3 fyrtårne
Foruden de ovenfor nævnte bevaringsværdige bygninger, der nu er blevet nyistandsatte, kommer Tobaksbyen også til at være stedet, hvor der opføres en 34.000 m2 stor bygning, som er velegnet til indretning af f.eks. hotel, butikker samt læger, tandlæger, apotek, biograf m.v. Herudover planlægges opførelsen af et 24.000 etm. stort kontorhusdomicil.

Mellem hotel- og kontorhusdomicil er der opført et af Danmarks største P-huse, som blev taget i brug i 2020. P-huset er på 19.950 kvm. med 780 P-pladser fordelt i seks etager i 12 plan. Udendørs er der 56 P-pladser på terræn.

Med hensyn til multihuset med hotel og kontorhusdomicil samt P-hus pågår der for tiden forhandlinger om køb. Den fantastiske udvikling i Tobaksbyen gør, at hele projektet er under afslutning. 

Perfekt beliggenhed
De 3 fyrtårne ligger alle lige ud til ringvejen. Den kommende letbane får stoppested lige udenfor Tobaksbyen. Også motorvejsnettet er placeret tæt på Tobaksbyen.

Besøg Tobaksbyen.dk

Hotel/beslægtede erhverv

Udviklingsprojekt

Areal:
34.000 etm. til hotel, butikker og beslægtede erhverv.
6.000 kvm. P-kælder
6.000 kvm. P-etage

Status:
Lokalplan godkendt.
Udlejning.

Hotelfaciliteter i Gladsaxe har været efterspurgt i mange år til Gladsaxes internationale virksomheders gæster og ansatte.

P-hus

Investeringsprojekt

Areal:
19.950 etm.

Indeholder 780 P-pladser + 56 P-pladser i terræn. Der er etableret 32 ladestationer til el-biler.

Status:

  • Taget i brug februar 2020
  • 300 P-pladser er allerede reserveret til naboen Gladsaxe Company
  • Er kommet rigtig godt fra start – læs mere her
  • Udlejning

Er opført mellem hotel og kontorhus-domicil lige ud til Ring 3.

Kontorhus-domicil

Udviklingsprojekt

Areal:

24.000 etm.

Status: Lokalplan godkendt. Udlejning.

Forslag til byggeriet gennemarbejdet, og byggeriet kan opstartes med kort varsel.

Projektet udvikles af Maycon, tilpasset det attraktive område
Udlejning.

Attraktiv placering direkte ud til Gladsaxe Ringvej og den kommende Letbane. Kontorhusdomicilet velegnet til domicil for private og offentlige virksomheder eller til opdeling i mindre andele.

Café

Udviklingsprojekt

Areal:

200 kvm. + 200 kvm. udendørs servering.
Status:
Til leje. Klar til brugers egen indretning.

Danmarks bedste beliggenhed i forhold til kundepotentiale. Tæt på kommende Letbane, motorveje/ringvej og virksomheder, hvor internationale gæster er mere reglen end undtagelsen. Indrettes i tidligere portnerkontor.

Ejendom

Solgt til Highbrook Investors

Bygning E

Areal:

6.700 kvm. (PostNord).
1.400 kmv. (SATS).
485 kvm. (CTR).
Status:
Solgt

Bevaringsværdig fabriksbygning konverteret til moderne, højteknologisk logistikafdeling for PostNord og et af SATS´ bedst placerede og flotteste centre samt CTR – varmetransmissionsselskabs afdeling i Gladsaxe.